loading..

HOME Детски образователен център

Детски образователен център

Литературно четене, време за добри обноски, интерактивни игри и играчки, красиво пространство, вдъхновяваща музика и нейната история, лаборатория на експериментаторите, сугестопедичен английски, развитие на емоционална интелигентност, художествени и танцови класове. Това са само част от нещата, които “Споделено пространство” и нашите прекрасни творци и педагози предлагат.

Методът “Споделено” инициира самостоятелното дете като предлага по ненатрапчив начин високите нива на светоусещане на мъниците, чрез съвременни подходи и преживенческо обучение.

Базите ни са създадени по психологически модел на цветовите контрасти в дизайна на пространствата и мебелите ни, които помагат на децата да се ориентират и да се чувстват спокойни. Всичко е разделено на кътове и сектори за всяка наша дейност, като едновременно сме запазили широкото пространство и високите тавани, за да дадем усещане за свобода. Базите са изградени от естествени материали и такива са същите в дейностите ни. Системата на обучение вдъхва самоувереност, изгражда дисциплина и създава въображение, чрез въвеждане на многопластовото изкуство.

Изкуството е универсалният език и чрез него мъниците се чувстват комфортно да изразяват себе си, добиват усет и сетивност да навлязат в света по възможно най-плавния, красив и достъпен начин.
А смеха, който си създаваме сами прави дните ни щастливи и леки!

Методът “Споделено” гарантира трайно и лесно усвояване на всички нови знания и умения, позовавайки се на приключението и преживяването. За да грабнем доверието и уважението на децата ние трябва да влезем в техния свят и да им помогнем да го разберат и развият. А как по-щастливо и качествено, ако не през игровите модели и сами да се докоснат до всичко?

Спортът – изправителната гимнастика и детския футбол, които са задължителна част от нашата седмица, от своя страна развиват грубата моторика, баланса и координацията, а класовете по емоционална интелигентност се грижат за фината такава, вътрешния ни свят и неговото разбиране. Базите са снабдени с дървени катерушки, пързалки, баланс-греди и всякакви уреди за физическа активност, за да можем да изразходваме своята енергия и да бъдем здрави, дори когато времето не ни позволява да го правим на открито.

Но разходките навън са ни любими! Излизаме два пъти дневно, а във всеки удобен и слънчев ден изнасяме и образователната ни дейност на открито. Често сме изследователи, разузнаваме нови места, садим цветя, запознаваме се с растения, дървета, птици и насекоми и копнеем за топлите дни навън!

Приложното изкуство в Методът “Споделено” достига нови нива на действие и възприятие, чрез създаването на макети по приказки и обучителни такива, които си разказваме с помощта на множество интерактивни и класически книжки. А кой прави тези макети? Самите ние! Защото децата трябва да докоснат и преживеят, да бъдат създатели на своя свят, за да го разберат по най-интересния начин!

А приказките? За тях има специално място в сърцето и обучението ни! Литературното четене е неотлъчна част от нашия ден, но “Седмици на Приказките” са най-вълнуващи! Макар с фантастични елементи децата се учат на логическа, последователна събитийна верига. Пресъздаваме сюжети, играем театрални етюди и въвличаме себе си в образа на героите, за да ги разберем! Слушането, онагледяването и препредаването на приказки, поднесени в кратки форми, подходящи за възрастта, поставят отлична лингвистична основа, която по-нататък да се развие в добър изказ и богат речник. Така лесно и ненатрапчиво усвояваме говорни умения, взаимно-следствени връзки и поуки, а пространствата ни доста често придобиват различен облик и декор, който ни помага да влезем в света на вълшебствата!

Всяка седмица в “Споделено” има различна образователна тема и всички активности са подчинени на нея, за да задържим вниманието на нашите-ваши деца и вдъхновението да не ги напуска.
Всеки един образователен клас, творческо ателие, литературно четене, ситуационна среда, игрова схема или експеримент е подвластен на тази тема и по този начин децата многопластово преоткриват света чрез нея и в максимална дълбочина запазват своите нови знания и умения.

С любов създаваме приятелства и желанието ни е вашите деца да се прибират изморени и усмихнати. Това е от първостепенна важност за нас.

Също така вярваме, че музиката и музикотерапията са важни за развитието, жизнеността и щастието на едно дете, както и за изграждането на неговата сетивност, затова при нас деликатният фонов аранжимент на известните музикални класики на Дисни са част от задължителната обстановка, а ДВА пъти месечно имаме класически концерти на живо с Хари Ешкенази и музиканти от филхармонията! (Фортисимо в клас)
В някои чаени следобеди си позволяваме да слушаме джаз и суинг.

В таксата на детски център “Споделено пространство” са включени:

– литературно четене

– изящно и приложно изкуство

– музика и история на инструментите

– експерименти по темата на седмицата

– образователни класове по всички дисциплини

Нашият прекрасен екип и база предлагат: Методът “Споделено”

– съвременни подходи

– индивидуално внимание и грижа

– ежедневни разходки на открито

– интерактивна база и играчки, изцяло от естествени материали

– внимание към детайла

– сугестопедичен английски език

– развитие на емоционална интелигентност чрез изкуство

– “Фортисимо в клас” с Хари Ешкенази (световни класики и адаптирани детски песнички на живо)

* За допълнителните дейности в настоящия момент попитайте на посочените телефони.

ВАЖНО! Групите ни са с ограничен брой до 12 деца.

Адреси:
“Споделено 1”, база Полигона (до The Mall)
“Споделено 2”, база Овча купел 1, бул. Монтевидео (с/у Фантастико)