loading..

HOME Танцова академия

Танцова академия

Признаваме си тук сме пристрастни. Като професионални хореографи и хора, влюбени в сценичното изкуство, даваме цялата си душа и знание за таланта и кариерното развитие на децата. (Само на онези, които го искат и носят в себе си. За всички останали нашите квалифицирани педагози се грижат да вървят по тяхната си собствена пътечка).

     Базата ни предлага прекрасна голяма зала, 8 метра стена с огледала, станки, костюми и професионална сцена с прожектори, гардеробна и backstage пространство, за да могат децата да навлизат професионално в света на танца спрямо световните стандарти.

Разнообразието от стилове – модерно, джаз, класически балет, бродуей мюзикъл (танци по Дисни и не само) и хип-хоп, позволява на малки и големи сами да избират своята посока на развитие и да опитват различни техники и танцова среда.

Нашите преподаватели използват интерактивно обучение и визуална стимулация, в които са включени история на танца и ежемесечно гледане на най-известните мюзикъли и спектакли от цял свят на територията на нашата база.

Записването и изобразяването с рисунки на термини от света на танца на нашата голяма тебеширена стена спомага и за изграждането на визуална памет у децата и прави часа много по-интересен. А спрямо класа, който се води (джаз, хип-хоп или др) се избира спектакъл, мюзикъл или танцов филм за всеки месец, който да обогати познанията на младите ни таланти и да ги вдъхнови да вярват повече в себе си.

Горди сме, че можем да си позволим да потопим децата в магията на танца, чрез тази многопластова форма на обучение.

Модерен балет

Синтез от различни техники подходящ за малки и големи сцени, спектакли и танцови постановки. Модерният танц е танцова форма възникнала в началото на 20ти век. Въпреки че терминът е прилаган към балните танци, по-честата му употреба е свързана с концертните танци от 20ти век. В Америка Луи Фулър, Айседора Дънкан, Рут Св. Денис, Дорис Хъмфри и Марта Греъм разработили свои собствени стилове на свободни танци и положили основите на американския модерен танц с хореография и обучение.

Класически балет

Класическият балет е сценично изкуство, създадено на основата на драматургията, музиката, пантомимата, сценографията и хореографията,в което основно изразно средство е танцът. Възпитава в децата дисциплина, трудолюбие и самочуствие, както на сцената, така и в живота. Часовете по класически балет са внимателно проектирани за увеличаване на техническите умения, физическо и умствено развитие, съобразени с възрастовите особености.

Мюзикъл и танци по Дисни

Mюзикъл е вид сценично изкуство, характерно за 20 век, което комбинира елементи от живото музикално изпълнение, танца и театъра. Ние, в “Споделено пространство” влагаме цялата си енергия най-вече върху балансираната комбинация на танц и театър, като певческите роли са по-скоро липсинг, изграждащ образа на съответната роля. Класически мюзикъли, авторски такива или идейни преработки върху известните филмови музики на Дисни са онези пленяващи децата творчески неща, върху които работим ние.

Хип-хоп

Адреси:
“Споделено 1”, база Полигона (до The Mall)
“Споделено 2”, база Овча купел 1, бул. Монтевидео (с/у Фантастико)